Verstuur ons een mail

info@nieuwbouwrenovlies.nl

Bel ons op

+31 (0)78 8422705

Zolderplaten afwerken

Zolderplaten afwerken

De zolderplaten afwerken voor in de nieuwbouwwoning kunt een behoorlijke klus zijn. Het dak van de zolder van een nieuwbouwwoning wordt vaak gemaakt van groene of bruine platen. Dit zijn vezelplaten. Deze vezelplaten zijn gemaakt van hout. Als u de zolder juist wilt afwerken, is het belangrijk om te weten hoe u dit het beste kunt doen.
In nieuwbouwwoningen worden vaak groene of bruine platen gebruikt. Deze platen kunnen wel de zolder donker laten lijken. Dit komt door het lichtinval op de platen. De zolderplaten afwerken in een mooie lichte kleur is dan handig om te overwegen. Dan zal de zolder een stuk lichter en groter laten lijken. Zo voorkomt u een zeer donkere kamer.

Zolderplaten afwerken met latex

De groene of bruine plafondplaten kunnen door een expert afgewerkt worden met latex. De latex wordt met een vrij hoge druk aangebracht en de naden worden dichtgekit. Op deze manier worden alle zolderplaten op een nette manier egaal aan elkaar. Zo voorkomt u gaten of naden die zichtbaar blijven.
Naast alle naden, worden ook de schroefgaten en nietjes dicht gemaakt. Dit kunt gedaan worden met plamuur. Op die manier zijn alle zolderplaten helemaal afgewerkt. U kunt dan eenvoudig een verflaag over de platen heen brengen. Op die manier zijn de platen helemaal afgewerkt.

Wat is dampdoorlatende latexverf?

Zolderplaten afwerken doet u niet alleen door alles egaal te maken. Er zal ook gebruik worden gemaakt van dampdoorlatende latexverf. De platen worden met deze latexverf bewerkt. Deze muurverf zorgt er eigenlijk voor dat de platen wel kunnen ademen.
Door gebruik te maken van dampdoorlatende latexverf kunt het vocht wel goed weg uit de kamer, maar er komt geen vocht voor terug. Vocht kunt wel uit de platen ontsnappen, maar het zal zich niet meer in de platen gaan vestiging. Dit is ontzettend belangrijk voor de circulatie in de zolderkamer.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wilt u binnenkort uw wanden aanpakken met behang of wilt u deze sauzen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Prijsindicatie

Bekijk ook eens

Nieuwbouw Renovlies

Dorpsstraat 11
3299 BB Maasdam
Nederland
T: +31 (0)78 8422705
E: info@nieuwbouwrenovlies.nl